Botox

BOTOX®
Το BOTOX® είναι η εμπορική ονομασία μιας πρωτεΐνης που προέρχεται από το βακτήριο Clostridium botulinum. Αν και στην φύση η πρωτεΐνη αυτή είναι ένα δηλητήριο, το BOTOX®, χάριν στην χημική του τροποποίηση και αραίωση, καθίσταται σε ένα από τα ασφαλέστερα ενέσιμα υλικά. 
Η έγχυση του BOTOX® προκαλεί μερική και προσωρινή χαλάρωση συγκεκριμένων μυών του προσώπου, που είναι υπεύθυνοι για τον σχηματισμό των ρυτίδων (ρυτίδες έκφρασης). 
Οι εφαρμογές του BOTOX® είναι:


  1. Ομαλοποίηση των ρυτίδων 
  • Μετώπου (Worry Lines)
  • Μεσόφρυου (μεταξύ των φρυδιών)
  • Στα πλάγια των ματιών (Πόδι της χήνας, Crow's feet)
  • Στην Μύτη (Bunny Lines) 
  • Κάθετες γραμμές γύρω από τα χείλια (Smoker's Lines)
  • Πηγούνι
    2. Ανύψωση των φρυδιών και της γωνίας του στόματος
    3. Χαλάρωση των ρυτίδων του λαιμού

Εξειδικευμένες εφαρμογές του BOTOX® αποτελούν:
  • Οι ημικρανίες και οι κεφαλαλγίες τάσεως
  • Η υπεριδρωσία (αυξημένη παραγωγή ιδρώτα)
  • Το τρίξιμο των δοντιών και η υπερτροφία των μασητήρων μυών

    "Μια ήπια, φυσική χαλάρωση και φρεσκάδα του προσώπου είναι αυτό που θα πρέπει να αναμένετε μετά από μια θεραπεία με BOTOX®"


    Είναι ασφαλές το BOTOX®;
    Ναι. Είναι ένα από τα ασφαλέστερα φάρμακα και αυτό που έχει δοκιμαστεί και μελετηθεί περισσότερο από κάθε άλλο φάρμακο στην ιατρική. Εκατομμύρια εφαρμογές έχουν γίνει παγκοσμίως, χωρίς να υπάρξει κάποια σοβαρή και μόνιμη επιπλοκή. Σπάνιες προσωρινές παρενέργειες περιλαμβάνουν: μελανιά ή ερυθρότητα στην περιοχή της ένεσης, κεφαλαλγία και ήπια συμπτώματα ίωσης.



    Η θεραπεία με BOTOX® είναι επώδυνη;

    Αν και η αίσθηση του πόνου είναι υποκειμενική για κάθε άτομο, σε γενικές γραμμές η θεραπεία με BOTOX® είναι ανώδυνη. Η εφαρμογή παγοκύστης ή αναισθητικής κρέμας πριν την ένεση, μειώνει σημαντικά την αίσθηση του πόνου. 



    Τι πρέπει να προσέχω μετά την θεραπεία με BOTOX®;

    Μια συνεδρία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και μετά μπορείτε να γυρίσετε κανονικά στις δραστηριότητες σας. Συνιστούμε να αποφύγετε να τρίβετε έντονα την περιοχή της θεραπείας και την έντονη σωματική δραστηριότητα για τις επόμενες 24 ώρες. Σε περίπτωση μελανιάς ή ερυθρότητας στην περιοχή της ένεσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγοκύστη ή ειδική επουλωτική κρέμα.



    Τα αποτελέσματα της θεραπείας με BOTOX® φαίνονται άμεσα και πόσο διαρκούν;

    Τα αποτελέσματα αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 24-48 ώρες, όπου θα αρχίσετε να αισθάνεστε μια χαλάρωση στην περιοχή της θεραπείας, και φτάνουν στην τελική τους μορφή περίπου σε μια βδομάδα. Μια θεραπεία με BOTOX® διαρκεί περίπου 4 μήνες. Άτομα που κάνουν τακτικές συνεδρίες έχουν διαπιστώσει ότι χρειάζονται ολοένα και μικρότερες δόσεις και η θεραπεία τους διαρκεί περισσότερο, περίπου 6 μήνες.