Μη Επεμβατική Αισθητική Προσώπου


 "Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας, επηρεάζουν κατά πολύ την ψυχολογία μας. Η ανάγκη μας να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας είναι πλέον καθημερινή. Ο χρόνος δεν σταματάει και τα σημάδια του παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα πάνω μας."

Η γήρανση είναι μια φυσική και ασταμάτητη διαδικασία, η οποία εκτός από το σώμα μας δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη και την επιδερμίδα μας. 

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα αρχίζει να εξασθενεί και σιγά σιγά χάνει την ελαστικότητα και τον τόνο του. Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην γήρανση και εξασθένηση του δέρματος είναι η ηλικία, η κληρονομικότητα, η διατροφή, το κάπνισμα καθώς και περιβαλλοντικοί παράγοντες (π.χ. ηλιακή ακτινοβολία).

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική στροφή στην προτίμηση μη επεμβατικών ή ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών για την αισθητική βελτίωση του προσώπου. 

Το χαμηλότερο κόστος, οι λιγότερες επιπλοκές και ο μηδενικός χρόνος ανάρρωσης, σε σχέση με τις κλασσικές επεμβατικές θεραπείες, αποτελούν τους κύριους λόγους της αυξημένης αυτής ζήτησης.

Τι είναι οι Μη Επεμβατικές Θεραπείες;
Αυτές διακρίνονται σε δυο κατηγορίες:
- Ενέσιμες και
- Επιφανειακές (Laser, Χημικό Πήλινγκ, Δερμοαπόξεση)